«Ahus-bane må prioriteres opp»

«Ahus-bane må prioriteres opp» –
«Kommuner som melder seg ut, kan heller ikke få fordelene».

Romerikes Blad skrev 04.11.2013 på lederplass:
Lederen i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, mener Ahus-bane bør prioriteres foran Fornebu.
Bane må bygges der det bygges boliger, er hans enkle logikk. Bærum er Akershus’ største kommune med over 115.000 innbyggere, og er lite lysten på å vokse ytterligere. Kommunen vil holde bygdepreget og setter en grense på 600 nye boliger i året. Til sammenligning er det ferdigregulert for opptil 7.000 boenheter i Lørenskog som har 35.000 innbyggere. «Bærum har ikke levert et godt eksempel på hvordan veksten skal møtes», uttalte AP-nestleder Helga Pedersen tidligere i år.
Hun har mye rett i det. Alle kommuner som i landets største pressområde må ta ansvar for befolkningsøkningen. Samtidig er ikke veksten en naturlov. Den både kan og må styres, men kommuner som melder seg ut, bør heller ikke prioriteres i kampen om samferdselskronene. Jæger har et absolutt poeng. T-bane drømmen utvikler seg i sneglefart utenfor Oslo. At vårt moderne sykehus på Nordbyhagen (Ahus) ikke har et like moderne tilbringersystem, er en unnlatelsessynd. Det tok over 50 år fra ideen om T-bane ble lansert til nye sentralsykehuset i Akershus (SiA) som ble reist i 1960, til traseen kom inn i finansieringsordningen Oslopakke 3. Fremdeles har vi ikke sett fysiske spor av forlengelsen av Furusetbanen fra Ellingsrud over kommunegrensa til Lørenskog.
Går alt bokstavelig talt på skinner, kan sykehuset som betjener «halve» Oslo, kanskje få bane i 2025. Men det stopper ikke der. T-banen må forlenges til Lillestrøm og Kjeller slik at vi får miljøvennlig transport til og fra et sykehus for tusenvis av ansatte og en halv million potensielle pasienter og deres pårørende. Investering i infrastruktur til metro på Romerike vil gi positiv mening til tidens melodi: å bygge boliger tettere og høyere langs kollektivknutepunktene.
#ahusbanen #kollektivkampanjen #tbane #tbanen
http://www.rb.no/lorenskog/article6954713.eceLeder_RB_04_11_2013

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s