Ola Elvestuen (V): «Bygging av Ahusbanen haster!»

Bedre kollektivløsninger er nødvendig, og byggingen av Ahusbanen haster, uttalte stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V) på et møte nylig, ifølge AA/Groruddalen 13/11-2013. Elvestuen mente også at Ahusbanen bør bygges uavhengig av Fornebubanen.

Ja, forlengelse av T-banens linje 2 til Ahus er nødvendig og er en samfunnsmessig lønnsom investering. Over halvparten av klimagassutslippene i Oslo/Akershus kommer fra transport. Videre utbygging av kollektivtrafikken er nøkkelen til å få ned utslippene av klimagasser i byområdene. For hver dag som går haster det mer og mer å få ned disse utslippene for å hindre farlige, menneskeskapte klimaendringer. Satsingen på el-biler er bra, men det er ikke tilstrekkelig. Innsatsen må trappes opp, blant annet ved å bygge ut T-banen som ikke slipper ut klimagasser.

Oslo og Akershus fylkeskommune kan gå foran ved blant annet å få fortgang i byggingen av Ahusbanen. Når planleggingen er ferdig i 2015, bør pengene være på plass slik at de fysiske anleggsarbeidene kan starte opp.

Statsviter og lærer ved Markedshøyskolen, Erling Dokk Holm, påpekte i Dagens Næringsliv 2/11-2013 om videre utvikling av Lørenskog kommune, at det er «merkverdig, ja rent ut uforståelig, hvorfor det ikke går en T-bane til Lørenskog». Han mente at effekten for storsamfunnet er mye større ved å forlenge T-banen til Lørenskog enn å bygge Fornebubanen. Han mente at «folk fra Romerike har ikke skreket høyt nok». Det kunne være en årsak til at t-banen fortsatt ikke er forlenget til Ahus selv om planene har eksistert i over 40 år. Dokk Holm redegjorde også for sitt syn på et folkemøte 7/11-2013 i Lørenskog Hus.

Ahusbanen har en sentral rolle i Lørenskog kommunes videre utvikling. Banen vil trekke til seg både ny bolig- og næringsutbygging. Også for videre utvikling av områdene i østre del av Groruddalen har utbygging av Ahusbanen stor betydning. Dersom banen forlenges videre til Lillestrøm, vil dette være en slags vitamininnsprøytning for store deler av Nedre Romerike-regionen.

Les om Ahusbanen på facebook, twitter og på http://www.ahusbanen.com.

Bjørn Edvard Engstrøm

Last ned innlegget her: 20131107_ahusbanen_innlegg

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s