Hadde bare Ahusbanen ligget Vest for Oslo…….

Groruddalen (Østkanten) har ikke nok politikere i sentrale posisjoner. Alle midler prioriteres vestover. Ruter ser ut til å anbefale kapasitetsøkninger i Oslo sentrum og vestover med bygging av Fornebubanen (Pris 10 mrd. kroner), oppgradering av Skøyen- og Majorstua stasjoner, Sentrumstunell for T-banen og tekniske oppgraderinger. Disse prosjektene er flere ganger dyrere enn Ahusbanen (2,5 mrd). Ahusbanen er ikke engang avhengig av noen ny sentrumstunell!

Dette kommer i tillegg til veiutbyggingsplaner for E18 korridor mot vest til 40 mrd. kroner!

Nå må det kjempes om Ahusbane-midler før alt forsvinner vestover!

Et grunnleggende problem for Groruddalen er at befolkningen på ca. 130 000 innbyggere er dårlig representert i Oslo bystyre, Byrådet i Oslo og på Stortinget. Kun 5 av 59 bystyrerepresentanter og kun 1 av 19 representanter på Oslo-benken i Stortinget er bosatt i Groruddalen. Prioriteringene blir deretter.

Les dagens artikkel om Ruters prioriteringer vestover:

http://www.nrk.no/ostlandssendingen/ahusbanen-kan-bli-skjovet-ut-i-tid-1.11661838

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s