1. Prioritet på Ahusbanen og Fornebubanen – for klimaets skyld!

Utbygging av kollektivtrafikken må ha 1. prioritet – Utbygging av E18 for 40 milliarder kroner vest for Oslo kan ikke gjennomføres

Norge har ikke nådd klimamålene som ble satt i Klimaforliket i Stortinget for noen år siden. Klimautslippene (CO2) må reduseres med ytterligere 8 millioner tonn innen 2020 dersom målene skal nås.

Samferdsel står for 20% av klimautslippene. Biltrafikken må reduseres.  Vi vet at nye motorveier fører til mer biltrafikk. Siden vi må redusere klimautslippene ytterligere, kan vi ikke bygge ut E18 vestover fra Oslo med 40 milliarder kroner. Det fører til enda mer biltrafikk og mer utslipp.

Klimaendringene er en realitet nå. Vi må foreta oss mer for å redusere utslippene. Pengene til ny motorvei vest for Oslo må istedenfor brukes på videre utbygging av jernbane og t-bane. Både Ahusbanen, Fornebubanen og tverrgående t-bane i Groruddalen kan bygges ut for de pengene. Dette til tross for at Fornebubanen nå ser ut til å koste det dobbelte. Ikke 5 milliarder kroner, men 10 milliarder kroner.

Både Ahusbanen og Fornebubanen må ha 1. prioritet, og må bygges så fort det lar seg gjøre.  Disse banestrekningene vil føre til langt færre biler på veiene til og fra Oslo hver eneste dag hele året igjennom.

Bjørn Edvard Engstrøm, Ellingsrud Velforening

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s