Bydel Grorud satser på kollekivtrafikk og T-bane

Alle partiene i Grorud Bydel går inn for å satse på kollektivtiltak. 80% av investeringsbudsjettet for samferdsel skal gå til kollektivtransport. Partiet Rødt står bak forslaget som ble enstemmig vedtatt i bydelsutvalget. Ben Borgen fra Grorud Rødt håper T-bane blir hovedprioriteten fremover. Rødt ønsker en ny linje på tvers av dalen fra Brynseng til Økern, forlenge T-banen fra Vestli til Nittedal og fra Elingsrudåsen til Ahus (Ahusbanen). I tillegg ønskes en T-banering fra Stovner til Karihaugen/Visperud (sammenkobling av Grorud- og Ahus/Ellingsrudbanen). Leder for bydelsutvalget, Jack Grimsrud (A) mener fremtidens transportløsninger for Oslo og Akershus ikke er storstilt veiutbygging, men kollektivtrafikk – særlig skinnegående. Gjennom vedtaket sier Bydel Grorud nei til utbygging av E18 korridoren vestover, slik styringsgruppa i Oslopakke 3 har foreslått.

(Bilde: faksimile fra Akers Avis/Groruddalen, 28.05.2014)   Bilde

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s