Ahusbanen er med i planen

Hentet fra: Plansamarbeidet – Politisk styringsgruppe’s forslag til høringsdokument:
Regional Plan for Areal og Transport i Oslo og Akershus:

«Mot nordøst strekker bybåndet seg gjennom Groruddalen med drabantbyer i åssidene og lager- og logistikkvirksomhet i dalbunnen, og videre gjennom Lørenskog, deler av Rælingen som grenser mot Lillestrøm, og til Lillestrøm og Kjeller. En stor andel av Oslos framtidige befolknings- og næringsvekst erplanlagt i Groruddalen, med potensialer langs eksisterende t-bane ved blantannet Stovner/Rommen, Furuset og Vollebekk. Planlagt kollektivløsning gjennom Lørenskog til Ahus vil knytte Lørenskog sentrum og Ahus tettere til Groruddalen og Oslo by, og gir grunnlag for tung byutvikling. Videre vil styrking av kollektivaksen Ahus/Lillestrøm/Kjeller gi området bedre regional kollektivtilgjengelighet, som kan gjøre området mer attraktivt for næringlivet. Økt frekvens på lokaltoget vil skape potensial for tettere byutvikling ved blant annet Grorud stasjon, Fjellhamar og Strømmen».

Planen finnes her: http://plansamarbeidet.no/plansamarbeidets-forslag-til-horingsdokument/

Eller les fra våre hjemmesider:
https://ahusbanen.files.wordpress.com/2013/09/forslag-til-hc3b8ringsdokument.pdf

horing kart1

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s